Intervju: Johan Abrahamsson

Varje år så intervjuar vi dansband och personer kring Stora Folkparksdansen. Så även i år. Första intervjun ut gör vi med Johan Abrahamsson Mariestads kommun.
 
SNABBFAKTA:
Johan Abrahamsson
Ålder: 46
Arbetar som: Komunalråd Mariestads Kommun
Parti: Moderaterna
 
Johan Abrahamsson du är ordförande i kommunstyrelsen i Mariestad.
Hur mycket dansband är Mariestad tycker du?
SVAR: Historiskt sett har vi haft flera kända musiker här ifrån. Och vi har kvar en levande folkpark och det skapar förutsättningar till anordna fler aktiviteter
 
Stora Folkparksdansen är ett mycket stor turistmagnet som drar tusentalsdansare till Mariestad.
Hur ser du på detta?
SVAR: Alla besökande är viktiga för staden företag och tusentals dansare spenderar en del pengar när de besöker kommunen och är den helgen som snabbas säljer slut på hotellrum och vandrarhem.
 
Man läser ofta om städer där parken rivs för att ge plats för bostäder. Men i Mariestad går ni lite mot strömmen och har de senaste åren satsat rejält på Karlsholme Folkets Park.
Hur tänker ni inom kommunen?
SVAR: Folkparksrörelsen är starkt rotad i Mariestad, varje år förväntar sig Mariestadsborna det skall vara aktiviteter där och folkparken har klarat i Mariestad att hålla liv i parken och Mariestadsborna är stolta över sin folkpark . Även om folkparks aktiviteter varit lite färre till antal den senaste åren så kommer det att öka igen tack vare att vi underhåller och renoverar upp hela parken för året runt verksamhet. Vi tror att folkparksrörelsen kommer att växa i framtiden därför är vi rädda om våran park.
 
Karlsholme Folkets Park anser vi (Markus och Mikael som är värmlänningar och med i arrangörsstaben) som en av landets finaste folkparker. Marknadsför ni detta på något speciellt sätt?
SVAR: Bäste marknadsförarna är besökarna. Genom fler aktiviteter blir parken ännu mer kände. värmlänningar kan detta med dansband och påstår en värmlänning att parken är en av de finaste så säger jag inte emot.
 
Handen på hjärtat. Kommer vi att få se dig på dansgolvet under Stora Folkparksdansen?
SVAR: Dans skall de som kan syssla med, Jag är verkligen inte så dansant så jag klarar av det. Jag är bättre på att hålla väskor än att dans.
 
Tack för intervjun och lycka till med det fortsatta arbetet för Mariestads Kommun.