Intervju Streaplers

Det finns ett band som medverkat på samtliga upplagor av Stora Folkparksdansen. De har existerat i ofantliga 59 år Även om inga medlemmar är kvar sen starten har man kvar det karakteristiska ”Streaplersgunget”. Vi tog en pratstund med bandet i det strålande solskenet.

1. Åter dags för STFPD. Ni har varit med alla år. Vad tror ni är det som gör att ni är så populära bland arrangörer och danspubliken?
Svar: Svår fråga men jag tror att arrangörer och publiken vet vad dom får när vi kommer

2. Eran senaste platta ”Just i kväll” har i flertalet tidningar fått högsta betyg, och den belönades även med en guldklav. Hur känns det att få så mycket positiv respons på det enorma jobb ni lägger ner på en skiva?
Svar: Självklart är det roligt att få en sådan feedback och ett kvitto på att våran publik gillar det vi gör

3. Hur viktigt är det att släppa ny musik och skivor?
Svar: Jag tror det är jätteviktigt att visa att man finns till,sedan är det ju roligt med lite utmaningar för oss själva med att hårdjobba i studion och skapa nya hits

4. Nästa år har ni varit verksamma i imponerande 60 år. Hur kommer det att firas?
Svar: Vi håller på nu och planera 60 års jubileet,får be att återkomma.

5. En styrka som ni har är att ni har tre sångare i bandet. Är det svårt att välja ut låtar d.v.s vem som skall sjunga vad? Eller känner ni t,ex att detta är en typisk ”Kennylåt” ?
Svar: Vi har en ganska klar uppfattning om vilka låtar som passar varje sångare i bandet,rätt låt på rätt man blir det bästa både för publiken och bandet.

6. Slutligen. Vad kan danspubliken förvänta sig av Streaplers i Mariestad?
Svar: Det kommer ett taggat Streaplers till Mariestad,blir kanon kul att ses igen

7. Något mer ni vill tillägga eller berätta för publiken som kommer till STFPD ?
Svar: Håll i hatten….nu kör vi:)))