13.30 Länsdans på Rotundan med Micke Ahlgrens
16.00 Parken stänger
19.30 Entrén och caféet öppnar
20.00 Donnez och Micke Ahlgrens på Rotundan
20.00 Casanovas och Excess på Jubileumsteatern
01.00 Sista dansen på Rotundan/Jubileumstetatern
Spelordning kommer sättas upp vid respektive dansbana.
CASANOVAS
Casanovas startade sin musikaliska resa i Vadstena 1989 under namnet Thunderbirds. Bandet började med att spela 50-talsrock på fritidsgårdar, men 1994 tog de ett avgörande steg mot dansbandsmusik. Två år senare blev Casanovas Sveriges yngsta heltidsorkester med en medelålder på endast 18 år.
Bandets stora genombrott kom 1998 när de vann Svenska Dansbandsmästerskapen i Sunne, med Andreas Hedenskog som sångare. Vinsten gav bandet stor uppmärksamhet, och de bjöds in till flera framstående tv- och radioprogram.
2007 anslöt Henrik Sethsson, en etablerad sångare och låtskrivare, som frontfigur för Casanovas. Henrik hade redan en imponerande meritlista, bland annat från när han uppträdde som solist för president Bill Clinton under ett Sverigebesök 2001.
Med Henrik Sethsson vid mikrofonen började Casanovas skapa ett modernt och unikt dansbandssound. De vågade experimentera och ge gamla klassiker en modern touch, vilket gav dem en distinkt plats på dansbandsscenen. Under 2018 släppte de albumet ”Vi lever här och nu”, som blev en framgång hos både kritiker och publik.
2019 firade Casanovas sitt 30-årsjubileum med ett stort firande på Vadstena Slott. Året blev också framgångsrikt för Henrik Sethsson, som premierades för sina insatser som låtskrivare och musiker.
Under pandemin fortsatte Casanovas sitt arbete, både musikaliskt och med ett samhällsengagemang. I november 2020 släppte de albumet ”Mota Olle i grind”, delvis inspelat i Budapest. Titelspåret skrev Henrik Sethsson som en uppmaning till kulturministern att agera för att stötta landets dansband under pandemin. Överskottet från låten gick till Musikerförbundets krisfond för att hjälpa drabbade kollegor.
Bandet deltog också i SVT:s program ”Dansa hemma”, som höll dansmusiken levande trots publikrestriktioner. Under denna period fick Casanovas en ny trummis, Simon Bondesson, och ”PraktikantHarry” blev en fast medlem.
2023 markerads en ny milstolpe när Casanovas deltog i Melodifestivalens tredje deltävling i Lidköping med låten ”Så kommer känslorna tillbaka”. Bidraget blev en stor framgång och vann priset Guldklaven för Årets Låt vid Guldklavegalan i Malung, en triumf för både bandet och låtskrivarna Henrik Sethsson och Mikael Karlsson.
2024 fick Casanovas ytterligare en prestigefylld utmärkelse, då de vann Årets Dansband vid Grammisgalan för albumet ”Nu kommer känslorna tillbaka”.
Casanovas är idag ett mycket uppskattat modernt dansband och fortsätter att vara en av de mest framgångsrika och nyskapande grupperna inom genren. Deras glada, pigga och dansanta musik kombineras med en ständig strävan att förnya sig. Och Henrik Sethson och bandets näsa för hits borgar för en kväll att minnas.
Casanovas består idag av:
Henric Sethson – sång och klaviatur
Jimmy Lindberg – gitarr och sång
Stefan Ryding – bas
Simon Bondesson – trummor
Harry Lindberg – Gitarr
Smakprov på Casanovas
EXCESS
Excess grundades 1992 i Nyköping av Roger Zetterqvist, Mårten Nordström, Magnus Andersson, Mats Klarholm och Mattias Berghorn. Bandet började med att spela lokalt, men deras popularitet växte snabbt, och de fick fler och fler spelningar även utanför hemmatrakterna.
2008 skedde en avgörande förändring för Excess då bandets sångare lämnade gruppen. I hans ställe tog Therese Sundahl, en 26-årig sångerska från Jönköping, över mikrofonen. Therese hade erfarenhet från dansbandet Sunlights och countrybandet Cosmos Cowboys. Hennes energi och utstrålning satte en ny profil på Excess och har bidragit starkt till bandets ökade popularitet.
2011 fick Excess chansen att spela på Dansbandsveckan i Malung. Deras framträdande i Grönlandsparken imponerade på både publik och arrangörer, vilket ledde till fler spelningar under denna prestigefyllda vecka. Samma år vann de Härnösands Grand Prix, en tävling för nya lovande band. Segern belönades med en nonstopspelning tillsammans med Voyage på Parken i Härnösand.
2013 valdes Excess ut att delta i Bingolottos Dansbandstävling. De gick vidare till semifinal och placerade sig slutligen på en delad tredjeplats, vilket ytterligare bekräftade deras skicklighet och popularitet.
Excess är kända för sin skickliga kombination av traditionellt dansbandssound och moderna influenser, med en särskild touch av country. Deras musik är dynamisk, svängig och kännetecknas av stark sång och imponerande stämsång. Bandets förmåga att engagera publiken och deras glädje på scen smittar av sig, vilket skapar en oförglömlig upplevelse för dansbandspubliken.
Med 40–50 spelningar per år håller Excess en takt som ger bandet möjlighet att njuta av det de gör och välja de bästa tillfällena. De prioriterar kvalitet och ser till att varje framträdande blir minnesvärt. Vid Dansbandsveckan i Malung 2024 spelade Excess dubbla spelningar – en prestation som mottogs med stor entusiasm av både bandet och publiken.
Med ett modernt sound och ett stark publikfokus fortsätter Excess att vara en lysande stjärna på den svenska dansbandshimlen.
Excess består av:
Therese Sundahl – Sång
Andreas Carlson – Trummor
Hasse Karlsten – Bas
Andreas Nycander – Gitarr och sång
William Endmyhr – Keyboard
Smakprov på Excess
DONNEZ
Donnez utgår från Perstorp i Skåne och bildades år 2000. Bandet startade som en trio som sedan utökades till kvartett. På restaurang Flamingo i Perstorp spelade Donnez ett flertal gånger i sin tidiga karriär och på så sätt kunde bandet få scenvana och en chans att utvecklas.
Övning ger färdighet sägs det. Donnez popularitet ökade i och med att allt fler människor fick upp ögonen för dem. Runt 2006 började spela frekvent på dansställen runt om i södra Sverige. Man fick även kontrakt med Nöjeskällan och detta samarbetsavtal ökade antalet bokningar på Donnez och att bandet skulle spela på heltid började bli ett faktum. Fler och fler hittade ut till bandet spelningar och ryktet om deras musikalitet börjar sprida sig som en löpeld över Sverige.
Idag har Donnez ett av Sveriges hårdast turnerande dansband med c.a 180 jobb per år. Det är nästan en spelning varannan dag. Genom åren har man av naturliga skäl bytt en del medlemmar. Men trots detta har man behåll sin stil och aldrig tummat på kvalitén. Dansat svängig och glad dansmusik kännetecknar Donnez.
Det är inte ovanligt att de på flera ställen får säsongsbästa när det gäller publiksiffror.
På skivmarknaden har man släppt nio album. ”Med stora steg” kom under våren 209. Bara några dagar efter skivsläppet har den streamats över 350 000 gånger.
Under 2021 välkomande man två nya medlemmar i bandet. Johannes Olofsson på sång och bas samt Dan Gustavsson på gitarr och sång.
Donnez består idag av:
Andy Ekenmo – sång, trummor
Donne Laitila – sång, dragspel, klaviatur
Martin Lindberg – sång, bas
Albin Fredriksson – saxofon, dragspel, sång
Max Lindqvist – gitarr, sång
Fredrik Trängbjörk – gitarr, sång
Smakprov på Donnez
MICKE AHLGRENS
Micke Ahlgrens Orkester startade sin resa den 22:a december 1990, när en grupp passionerade musiker samlades för att skapa ett dansband som skulle sätta avtryck på Sveriges musikscen. De ursprungliga medlemmarna var Hasse Bruniksson, Olle Segerås, Robert Klauninger, Hasse Mattsson och Micke Ahlgren. Trettio år senare är Micke Ahlgren fortfarande en centralfigur i bandet.
År 1992 började Petter Sand anslöt sig och började spela saxofon, flöjt och gitarr. Året därpå, 1993, klev Kent Ekman in på trummor och sång, vilket ytterligare förstärkte bandets musikalitet.
Hösten 2001 välkomnades Jörgen ”Ohmers” Ohlsson, som blev den senaste medlemmen i bandets långa karriär. Medlemmarna har tillsammans bidragit till att Micke Ahlgrens Orkester har blivit ett av Sveriges mest publikdragande dansband med upp emot 120-130 spelningar varje år. Bandets låtar är älskade av publiken och präglas av en lättdansad stil som gör dem perfekta för dansgolvet.
Micke Ahlgrens Orkester har sitt ursprung i Uppsala och har under åren blivit kända för sin förmåga att engagera folket. Med ett brett repertoar av låtar, både klassiska hits och nyskrivna, har de byggt upp en lojal fanbas. Låtar som ”Du är mitt segel” (1996) och ”I alla mina dar” (1998), där Camilla Lindén medverkade, har gjort stor succé och har till och med tagit sig in på Svensktoppen.
Under pandemin anpassade sig bandet till de nya omständigheterna genom att lansera konceptet ”Sociala disDans,” där de höll sina fans underhållna med livestreams och möjligheten att dansa hemifrån. Detta visade på deras kreativitet och anpassningsförmåga i en utmanande tid.
Genom åren har Micke Ahlgrens Orkester gett ut nio album, med det senaste, ”Till min allra bästa vän”, som släptes 2024. Inför detta album fick flera kritikerrosade låtar stor uppmärksamhet, inklusive egenkomponerade verk av Jörgen Ohlsson. Bandet har även gjort en hyllad cover av Miss Lis hit ”Ålderdomshemmet”. Bland albumets höjdpunkter finner vi låtar som ”Hoppets stjärna,” ”Sköt sig själv och skit i andra,” ”Musiken börjar om” och ”Tomma ord.”
Med sin rikliga historia och fortsatt passion för musiken ser framtiden ljus ut för Micke Ahlgrens Orkester. De fortsätter att sprida glädje och danslust med sina låtar.
Micke Ahlgrens består av:
Kjell Lundbom – Sång, gitarr och percussion
Peter Malmqvist – Klaviatur, dragspel och sång
Håkan Larsson – Trummor, dragspel och sång
Ole Hansen – Saxofon, Sång, Gitarr
Gunnar Karlsson – Bas och sång
Smakprov på Micke Ahlgrens