Lördagen 19 Augusti 2023

Dans 20.00-01.00

Jubileumsteatern
Casanovas
Blender

Rotundan
Matz Bladhs
Kjellez

Spelordning kommer sättas upp vid respektive dansbana.


 

CASANOVAS
Casanovas bildades i Vadstena 1989 under namnet Thunderbirds. De första spelningarna var på diverse fritidsgårdar. Då bestod den största delen av deras repertoar av 50-talsrock. 1994 bestämde de sig att satsa fullt ut på dansbandsmusiken. Två år senare gick bandet ut på heltid, då som Sveriges yngsta heltidsorkester med en medelålder på 18 år.

1998 vann man svenska dansbandsmästerskapen i värmländska Sunne, då med Andreas Hedenskog som sångare.  Bandet blev efter vinsten mycket uppmärksammade i media och får medverka i flertalet stora tv och radioprogram.
2007 började  nuvarande sångaren Henric Sethson i bandet som är en erkänd sångare och låtskrivare till både Casanovas och andra band.

Som kuriosa kan nämnas att Henric blev inbjuden som en av 2 manliga solister när President Bill Clinton besökte Sverige 2001 (samma år som Henrik vann både schlager-SM och Dansbands-SM!!) och sjöng ett Tom Jones medley.
Presidenten besökte personligen artist-logen efteråt för att tacka för ett superbt framträdande.

Casanovas står idag för glad och pigg dansant musik. De har den senaste tiden rönt stora framgångar med sin musik både på plattor och i sociala medier.

Casanovas har satt en helt ny standard på den moderna dansbandsmusiken och har ett sound som inget annat band. Det ihop med att de vågar ta ut svängarna och inte dra sig för att plocka in lite klassiker och prodda upp dom till moderna dansdängor är nog svaret på varför de streamar uppemot 10 miljoner på Spotify och att deras förra platta ”Ut i livet” är slutsåld.

2018 släppte bandet en ny platta ”Vi lever här och nu” som även den mottagits väl i media. Under 2019 blev Henrik Sethsson premierad för sitt arbete som låtskrivare / musiker.  I december samma år firade bandet sitt 30-årsjubileum på Vadstena Slott. 

I november 2020 släppte de ett helt nytt album.  ”Mota Olle i grind”. Skivan är delvis inspelad i Budapest under 2019 men också i bandets studio i Stockholm med producenten Karl-Ola Kjellholm.
Albumet innehåller låtar skrivna av ett flertal meriterade låtskrivare, förutom sångaren Henrik Sethsson själv (som bland annat har två Melodifestivalvinster i bagaget), hittar vi namn som David Lindgren Zacharias, Björn Olsson, Peter Kvint, Jimmy Jansson, Bobby Ljunggren och Pär Soini. Titelspåret ”Mota Olle i Grind” blev rejält uppmärksammad i och med pandemin. Låten skrevs som en uppmaning till dåvarande kulturminister Amanda Lind att man från regeringens sida var tvungen att agera gällande krisstöd för dansbanden. Överskottet på allt som låten spelar in under året kommer gå till Musikerförbundets krisfond för att hjälpa både dem själva men också kollegorna runtom i landet.

Bandet har under 2021 en ny trummis efter Hans Plan som slutat efter 12 år. Simon Bondesson blir ny trummis. Sedan blir även ”praktikantHarry” fast medlem i bandet. 

Casanovas består idag av:
Henric Sethson – sång och klaviatur
Jimmy Lindberg – gitarr och sång
Stefan Ryding – bas
Simon Bondesson – trummor
Harry Lindberg – Gitarr

Casanovas hemsida | Casanovas på facebook | Casanovas på instagram | Casanovas på youtube


 

BLENDER
Blender startades i mars 2002 av Lasse Lundberg. Lasse hade då tidigare spelat med populära Boogart. Bandet blev på kort tid ett av Sveriges populäraste och mest turnerande dansband!

Genom åren har det av naturliga skäl bytts ut en del medlemmar, men det unika, svängiga och glada ”Blendersoundet” har hela tiden funnits där.
Till en början varn man ett renodlat ”coverbansband”. Numer består mer än hälften av låtarna av egna originallåtar. Blender har spelat in nio plattor varav fem är med egent material på.

2009 medverkade Blender i dansbandskampen. Lotten föll på medverkan i sista programmet innan finalen. Där framförde bandet sina sköna versioner av Johnny Logans ”Hold me now” och Chips ”Dag efter dag”. Detta räckte ända till en finalplats genom ”Juryns val”.

Bandet har fått en rad utmärkelser som guldklavar och guldsladdar. På guldklavegalan 2016 blev de genom publiken framröstade till årets dansband. Maria har blivit årets sångerska 2015, 2017 och 2018.  Lasse blev årets trummis 2003. 

2019 är bandet nominerade till en grammis för bästa dansbandsplatta ”Gambla litegrann” . De kammar hem vinsten i konkurrens med Casanovas, Larz-Kristerz, Lasse Stefanz och Sannex. Samma år kammar de även hem årets manifestpris för samma platta.  Under 2021 byter man lite medlemmar i bandet. Ny gitarrist är  Jonas Hedlund som tidigare spelade i Expanders. På bas finner vi Jörgen Sandström som tidigare varit med Jannez och Expanders bland annat.

Dansar du till Blender får du uppleva modern, glad och mycket dansant musik.

Blender består av:
Lasse Lundberg –  trummor och sång
Maria Persson – sång
Jörgen Sandström  – Bas
Johannes Winroth – Keyboard
Jonas Hedlund – Gitarr

Blenders hemsida | Blender på facebook | Blender på instagram | Blender på youtube


MATZ BLADHS 

Matz Bladhs utgår från Halländska Falkenberg. Bandet bildades 1968 som Jean Thorgny’s innan man bytte namn vid nyår 1968-1969 vid en spelning i Laholm. Anledningen till namnbytet var att bandet skulle ge ut sin första skiva inför ett stort orkesterforum i Falkenberg 1969. I mitten av 1970-talet köptes den första orkesterbussen in, och 1999 gjorde bandet sin 5000:e spelning sedan starten och är nu uppe i över 8000 spelningar.  Några av bandets mest berömda låtar är ”Ljus och värme”, ”Senorita”,  ”En natt i november” ”Du är en ängel” samt ”Vid Silverforsens strand”. Länge gick bandets albumserie under namnet Leende dansmusik.

Bandets senaste singlar ”En säng av rosor” som är en cover på Darins brottarhit samt ”Molen har fåt guldkant” har fått bra respons i media av recensenter och inte minst av danspubliken.  Matz Bladhs borgar för kvalitativ mogen dansmusik när den är som bäst. 

Hösten 2021 presenterade man en ny medlem i Tom Käldström. När frågan från Matz Bladhs kapellmästare Niclas Olén kom trodde jag först inte det var sant. Bandet är i det närmaste levande legendarer och ett utav dansbandsmusikens grundfundament. För att jag helhjärtat ska kunna gå in i satsningen i Sverige med Matz Bladhs lägger vi nu ned Tommys, vi sätter punkt efter 30 år”, säger Tom Käldström i ett pressmeddelande.

Under våren 2022 släpper Matz Bladhs ett nytt studioalbum, och ger sig dessutom ut på nordisk turné.

Matz Bladhs består av:
Niclas Olén – klaviatur, dragspel och sång
Mats Kärrlid – trummor och sång
Lars Olof ”Lollo” Karlsson – gitarr och sång
Tom Käldström – Gitarr, sång och saxofon

Matz Bladhs hemsida | Matz Bladhs på facebook 


KJELLEZ

Efter en extremt kort process och planeringstid har vi nu bestämt att starta upp ett helt nytt band.
Efter mina 35 år som huvudsångare och trummis i Glenn-Endys är det nu dags att gå vidare och pröva mina egna vingar tillsammans med några av mina rutinerade musikkompisar. Ja så löd de inledande orden i den pressrelease som skickades ut. Premiären hade man den 18/11 2021 hos Göran på Granbacken i Löberöd/Skåne. Kjellez repertoar är dansvänliga och populära låtar med bra danstempon som de blandat ihop till Kjellez. Bandet spelar den musik som publiken vill ha. GLATT ENKELT OCH SVÄNGIGT helt enkelt! Kjellez spelar på deltid, men målsättningen är att vi ska spela så mycket vi kan utöver medlemmarnas vanliga arbeten. Hellre kvalité än kvantitet och att dessutom ha roligt är bandets grej. Bandet har verkligen blviti en snackis i branschen. Sommaren 2022 fick bandet utnämningen ”Årets Surprize” på Guldklaven galan i Malung- Under hösten 2022 har bandet gjort en liten förändring och Gunnar Karlsson från fd Glenn-Endys anslöt till bandet.
Man firade även ett år som orkester med en stor fest på Tingvalla i Åstorp.

Kjellez består av:
Kjell Lundbom – Sång, gitarr och percussion
Peter Malmqvist – Klaviatur, dragspel och sång
Håkan Larsson – Trummor, dragspel och sång
Ole Hansen – Saxofon, Sång, Gitarr
Gunnar Karlsson – Bas och sång