Fredagen 18 Augusti 2023

Dans 20.00-01.00

Jubileumsteatern
Allstars och Wahlströms

Rotundan

Streaplers och Donnez

Spelordning kommer sättas upp vid respektive dansbana.


 

WAHLSTRÖMS

Wahlströms är ett dansband som bildades i Vadstena 1985.I början av sin karriär åkte grabbarna runt på mopeder till dansbanorna för att
spana in ”de stora banden”.
1999 deltog bandet i tävlingen ”Dansbandslåten” med melodin ”Blå blå ögon” som kom att bli bandets stora genombrottslåt. Första plattan med samma namn
släpptes samma år. Sen dess har det blivit toalt nio studioalbum. Under andra halvan av 2008 lämnade Sannex sångare Chris Andersen Sannex för att sjunga för Wahlströms.
Han lämnade i juni 2009 bandet.
Wahlströms medverkade i SVTs populära program Dansbandskampen 2008 där de framförde ”Ljus och värme”.
Den 27 september 2011 meddelades att bandet läggs ner efter. Sista spelningen ägde rum på Brunnsparken i Örebro den 14 januari 2012. Många som blev mycked ledsna över beslutet.
Men de stängde inte helt dörren till en comeback. I augusti 2015 meddelades att Wahlströms gör comeback på dansbanorna under 2016 till publikens stora förtjusning.

Wahlströms består idag av:
Daniel Wahlström – sång och gitarr
Anders Hildeskog – trummor och sång
Håkan Rydén – Klaviatur och sång
Mattias Anderssonn – bas och sång

Wahlströms på facebook | Wahlströms på instagram | Wahlströms på youtube


 


ALLSTARS
Allstars är bandet som med energi, lekfullhet och själ framför en noga utvald repertoar som spänner från rock/blues till soul och pop.
De bjuder på modern dansbandsmusik utöver det vanliga. Bandets medlemmar har rötter i andra band som tex, Expanders, Shake och Svänzons. 
Grunden till bandet lades 2019. De har släppt två singlar på spotify.
”Maybe Someday Baby” av Delbert McClinton och ”Shake a Tail Feather” av Andre Williams, Otha Hayes och Verlie Rice.
Under året har Peter Peppe” Söderström hörts i P4 Dans. Bandet har även medverkat i podden ”Danspassion”.  

Allstars består av:
 Jan-Åke Glavén – gitarr och sång
Peter ”Peppe” Söderström  – klaviatur och sång
Jonas Jonsson – trummor och sång
Kristian Petersson – bas och sång

Allatars på facebook


 

STREAPLERS
Året var 1959 före högertrafikomläggningen i Sverige, men ganska lagom tills färg tv:n kom in i de svenska folkhemmen. Det var då grabbarna från Kungälv drog igång sin verksamhet med Gert ”Little Gert” Lengstrand i spetsen. Namnet blev Streaplers och från början var man ett renodlat ”Popband”. Första stora framgången kom 1963 med låten ”Diggety doggety”.  Året därpå agerade man förband åt Beatles på Johanneshovs isstadion.

1966 övergick man till att spela mer renodlad dansmusik. Hitlåtarna kom en efter en. På sjuttiotalet invigde man sin egna grammofon studio ”Studio Bohus”. På skivfronten har man i stort sett släppt en ny skiva varje år sedan starten 1959.

1995 fick man en av sina största framgångar med låten ”Till min kära” som trummisen Kjetil Granli sjunger. Den låten slog Svensktoppsrekord med 73 veckor på listan. Streaplers har genom åren fått en hel del utmärkelser. På väggarna hänger guldskivorna på rad. Idag räknas bandet som ett av de största i hela branschen. Överallt där de spelar drar de fulla hus, och de är som de själva sjunger ”Alltid på väg”.

På senare år har de även gjort några enstaka konsertspelningar för sittande publik. Men det är för den dansande publiken de helst vill spela upp.

Genom åren bandet haft en rad olika kända sångare, bland annat Towe Widerberg, Bosse Möllberg och Ove Pilebo varav den sistnämnda gästade Stora Folkparksdansen 2014.

2019 firar bandet ofattbara 60 år som existerande dansband. Och Streaplers är lika aktuella och populära nu som då.  Streaplers har varit med sedan starten av Stora folkparksdansen och är ett säkert kort bland dansarna. Med anledning av deras 60-års jubileum har de under våren släppt ett samlingsalbum ”Jubileums favoriter”.  2019 firade man sitt 60-års jubileum. Detta skedde på Viking Cinderella, där flertalet av de gamla sångarna och medlemmarna medverkade tillsammans med diverse gästartister.  Under 2020 släppte bandet åter igen helt nytt studioalbum som fått gott betyg av recensenter och danspublik. 

Streaplers består av:
Kenny Samuelsson – gitarr och sång
Kjetil Granli – trummor och sång
Maxi Jäsklid – gitarr
Anders Larsson – klaviatur och sång
Per Lundin – bas

Streaplers hemsida | Streaplers på facebook | Streaplers på youtube


 


DONNEZ
Donnez utgår från Perstorp i Skåne och bildades år 2000. Bandet startade som en trio som sedan utökades till kvartett. På restaurang Flamingo i Perstorp spelade Donnez ett flertal gånger i sin tidiga karriär och på så sätt kunde bandet få scenvana och en chans att utvecklas.

Övning ger färdighet sägs det. Donnez popularitet ökade i och med att allt fler människor fick upp ögonen för dem. Runt 2006 började spela frekvent på dansställen runt om i södra Sverige. Man fick även kontrakt med Nöjeskällan och  detta samarbetsavtal ökade antalet bokningar på Donnez och att bandet skulle spela på heltid började bli ett faktum. Fler och fler hittade ut till bandet spelningar och ryktet om deras musikalitet börjar sprida sig som en löpeld över Sverige.

Idag har Donnez ett av Sveriges hårdast turnerande dansband med c.a 180 jobb per år. Det är nästan en spelning varannan dag. Genom åren har man av naturliga skäl bytt en del medlemmar. Men trots detta har man behåll sin stil och aldrig tummat på kvalitén. Dansat svängig och glad dansmusik kännetecknar Donnez.

Det är inte ovanligt att de på flera ställen får säsongsbästa när det gäller publiksiffror. 

På skivmarknaden har man släppt nio album. ”Med stora steg” kom under våren 209. Bara några dagar efter skivsläppet har den streamats över 350 000 gånger. 

Under 2021 välkomande man två nya medlemmar i bandet.  Johannes Olofsson  på sång och bas samt Dan Gustavsson på gitarr och sång.

Donnez består idag av:
Andy Ekenmo – sång, trummor
Donne Laitila – sång, dragspel, klaviatur
Johannes Wärn  – sång, bas
Daniel Högå – saxofon, klaviatur, dragspel
 Max Lindqvist – gitarr, sång

Donnez hemsida | Donnez på facebook | Donnez på instagram | Donnez på youtube