Lördagen 19 Augusti 2017

Dans 20.00-01.00

Jubileumsteatern
Casanovas
Blender

Rotundan
Lövgrens
Donnez

Café Holmen
Gunnar Wallmon

Observera att spelordning kommer sättas upp vid respektive dansbana.


 

 

CASANOVAS
Casanovas bildades i Vadstena 1989 under namnet Thunderbirds. De första spelningarna var på diverse fritidsgårdar. Då bestod den största delen av deras repertoar av 50-talsrock.
1994 bestämde de sig att satsa fullt ut på dansbandsmusiken. Två år senare gick bandet ut på heltid, då som Sveriges yngsta heltidsorkester med en medelålder på 18 år.
1998 vann man svenska dansbandsmästerskapen i värmländska Sunne, då med Andreas Hedenskog som sångare.  Bandet blev efter vinsten mycket uppmärksammade i media och får medverka i flertalet stora tv och radioprogram.
2007 började  nuvarande sångaren Henric Sethson i bandet som är en erkänd sångare och låtskrivare till både Casanovas och andra band.
Som kuriosa kan nämnas att Henric blev inbjuden som en av 2 manliga solister när President Bill Clinton besökte Sverige 2001 (samma år som Henrik vann både schlager-SM och Dansbands-SM!!) och sjöng ett Tom Jones medley.
Presidenten besökte personligen artist-logen efteråt för att tacka för ett superbt framträdande…
Casanovas står idag för glad och pigg dansant musik. De har den senaste tiden rönt stora framgångare med sin musik både på plattor och i socia medier.

Casanovas består idag av:
Henric Sethson – sång och klaviatur
Jimmy Lindberg – gitarr och sång
Stefan Ryding – bas
Hans Plahn – trummor

Casanovas hemsida | Casanovas på facebook | Casanovas på instagram | Casanovas på youtube


 

BLENDER
Blender startades i mars 2002 av Lasse Lundberg. Lasse hade då tidigare spelat med populära Boogart. Bandet blev på kort tid ett av Sveriges populäraste och mest turnerande dansband!
Genom åren har det av naturliga skäl bytts ut en del medlemmar, men det unika, svängiga och glada ”Blendersoundet” har hela tiden funnits där.
Till en början varn man ett renodlat ”coverbansband”. Numer består mer än hälften av låtarna av egna originallåtar. Blender har spelat in nio plattor varav fem är med egent material på.
2009 medverkade Blender i dansbandskampen. Lotten föll på medverkan i sista programmet innan finalen. Där framförde bandet sina sköna versioner av Johnny Logans ”Hold me now” och Chips ”Dag efter dag”. Detta räckte ända till en finalplats genom ”Juryns val”.
Bandet har fått en rad utmärkelser som guldklavar och guldsladdar. Senast blev det genom publiken framröstade till årets dansband 2016. Dessförinnan har Maria blivit årets sångerska 2015 och Lasse årets trummis 2003.
Dansar du till Blender får du uppleva modern, glad och mycket dansant musik.

Blender består av:
Lasse Lundberg – kapellmästare, trummor och sång
Maria Persson – Sång
Robert Norberg  – Bas
Olle Tidblom – Keyboard
Erik Enstad – Gitarr

Blenders hemsida | Blender på facebook | Blender på instagram | Blender på youtube


 


DONNEZ
Donnez utgår från Perstorp i Skåne och bildades år 2000. Bandet startade som en trio som sedan utökades till kvartett. På restaurang Flamingo i Perstorp spelade Donnez ett flertal gånger i sin tidiga karriär och på så sätt kunde bandet få scenvana och en chans att utvecklas.
Övning ger färdighet sägs det. Donnez popularitet ökade i och med att allt fler människor fick upp ögonen för dem. Runt 2006 började spela frekvent på dansställen runt om i södra Sverige. Man fick även kontrakt med Nöjeskällan och  detta samarbetsavtal ökade antalet bokningar på Donnez och att bandet skulle spela på heltid började bli ett faktum. Fler och fler hittade ut till bandet spelningar och ryktet om deras musikalitet börjar sprida sig som en löpeld över Sverige.
Idag har Donnez ett av Sveriges hårdast turnerande dansband med c.a 180 jobb per år. Det är nästan en spelning varannan dag. Genom åren har man av naturliga skäl bytt en del medlemmar. Men trots detta har man behåll sin stil och aldrig tummat på kvalitén. Dansat svängig och glad dansmusik kännetecknar Donnez. På skivmarknaden har man släppt åtta album.

Donnez består idag av:
Donald Laitila –  sång, klaviatur och dragspel
Martin Nilsson – sång, gitarr
Micke Strömqvist – gitarr, munspel, sång
Johan Karlsson – bas, sång
Jonathan Nöjd – trummor, sång

Donnez hemsida | Donnez på facebook | Donnez på instagram | Donnez på youtube


 


LÖVGRENS
När orkestern Lajbans fick en ny medlem och sångare vid namn Claes Lövgren valde man efter något år att byta namn. Året var 1995 då Claes Lövgrens orkester såg dagens ljus. Sedan 2002 spelar man på heltid över hela landet. Under alla år har deras popularitet ständigt ökat. Folk i stora skaror går ut för att dansa till dom. Repertoaren består av mogen dansmusik med inslag av Elvis och Tom Jones. Musik som levereras med smittande spelglädje. Sångaren Claes har vid flertal gånger och tillfällen jämförts med självaste Christer Sjögren. 2016 blev Claes nominerad till guldklave i kategorin ”Årets sångare” vid dansbandsveckan i Malung som årets sångare.  På skivfronten har man gett ut sex originalskivor och en samlingsskiva.  Deras senaste skiva ”Vägen hem” har fått mycket positiva recensioner och blivit väl mottagen av en enig kritikerkår.  Bandet är ett av våra mest bokade dansband och ligger på c:a 150 jobb per år. I år kommer Lövgrens till Stora Folkparksdansen på publikens begäran. Under augusti 2017 byter bandet namn till Lövgrens.

Claes Lövgrens består av:
Claes Lövgren – sång, klaviatur, gitarr och saxofon
Andy Ekenmo – trummor och sång
Carl-Johan Stifors – gitarr och sång
Henrik Wallrin – bas och sång

Lövgrens hemsida | Lövgrens på facebook | Lövgrens på instagram | Lövgrens på youtube


GUNNAR WALLMON
Gunnar Wallmon är musikern som är uppväxt i Hagfors. Efter att han tagit studenten, flyttade han till Karlstad och drömde om en framtid som språklärare. Men 21 år gammal fick han ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Det var att bli medlem i dansbandet Giggis från Mariestad. Sagt och gjort flyttade Gunnar ner till Mariestad där han även är bosatt idag. Sedan dess har det blivit en rad olika band för Gunnar såsom; Pauls orkester, Bosses Team från Mariestad, Beles från Alingsås Olle lindvalls från vargön utanför Vänersborg,och kanske det mest kända. Pelles. I Olle Lindwalls spelade Gunnar fram tills år 2000. Sedan dess är han sin egen orkester. Han åker runt och uppträdet med gitarr och sång till förinspelade musikbakgrunder. Han brukar skämtsamt kalla det  kompet för ” den japanska orkester”, eftersom prylarna är från Japan. På Café Holmen har Gunnar uppträtt många gånger och är en riktig kändis där. Repertoaren består av 50-60 tals musik blandat med dansbandsmusik från 70-talet fram till idag. Och vill man även ta sig en liten svängom finns det möjlighet till detta liksom att bara sitta ner och fika eller ta en öl och njuta av Gunnars härliga stämma.