Fredagen 18 Augusti 2017

Dans 20.00-01.00

Jubileumsteatern
Sannex
Expanders

Rotundan

Streaplers
Flamingokvintetten

Café Holmen
Gunnar Wallmon

Observera att spelordning kommer sättas upp vid respektive dansbana.


 


SANNEX
Bandet bildas som ett skolprojekt i slutet av 70-talet. Vid mitten av 80-talet var SANNEX en sexmannaorkester, med siktet inställt på en proffskarriär.
1988 medverkade Sannex i ”I afton dans” från Årjäng, och 1990 gjorde man en krogturné med Ann-Louise Hanson. 1993 fick Sannex sin första melodi på Svensktoppen och samma år medverkade man i ”I afton dans” från Hudiksvall samt i Bingolotto i TV 4.
Sedan dess har det bara rullat på. På skivfronten har man släppt inte mindre än 16 album. Sannex är ursprungligen från Uppsala men utgår numera från Skåne då flertalare medlemmar bor söder över. Sångaren Andreas Olsson är uppväxt i Kävlinge/Skurup och bor nu i Beddingestrand och har sjungit och spelat gitarr i Sannex sedan 2007
De senaste åren har man skördat stora framgångar och medverkat i flertalet stora radio och tv-program. 2014 och 2015 vinner Sannex en Guldklav som ”Årets dansband”.
Året efter blir sångaren Andreas vinner sångaren Andreas en guldklave som årets sångare. Bandet spelar ca 150 spelningar per år.

Sannex består idag av:
Andreas Olsson – sång och gitarr
Micke Norsten – trummor och sång
Patrich Rundström – piano och sång
Andreas ”Lill-Klas” Andersson – bas och sång

Sannex hemsida | Sannex på facebook | Sannex på instagram | Sannex på youtube


 


EXPANDERS
Expanders Dansorkester, Boden, bildades våren 1987. Det var då fyra tonårskillar från Boden som började spela tillsammans.
På Hösten –87 fick gruppen den första spelningen. Bandet fortsatte att utveckla sig och fick fler och fler spelningar i Norrbotten. 1993 bestämde sig gruppen att ta saken i egna händer och spela in en CD-skiva. De medverkade även på en jättestor dansgala i Arcushallen, Luleå. Bland 8 st orkestrar fick publiken rösta fram sina favoriter som vid kvällens slut visade sig vara Expanders!
Sedan rullade allt på fram till år 2000 som blev det stora året för Expanders. De medverakde på Dansbands-SM i Sunne som resulterade i en bejublad vinst. I dag spelar bandet en ”alternativ dansmusik” som man själva kallar det, med mycket rock och blues på repan. Ett gung som ingen annan har. Aldrig har Expanders haft  så mycket spelningar och varit så inbokade som det är nu. I år firar det 30 år som dansband.

Expanders består av:
Jan-Åke Glavén – gitarr och sång
Tony Westland – Sång
Alexander Björnfot – trummor
Jörgen Sandström – Bas och sång

Expanders hemsida | Expanders på facebook | Expanders på instagram | Expanders på youtube


 

STREAPLERS
Året var 1959 före högertrafikomläggningen i Sverige, men ganska lagom tills färg tv:n kom in i de svenska folkhemmen. Det var då grabbarna från Kungälv drog igång sin verksamhet med Gert ”Little Gert” Lengstrand i spetsen. Namnet blev Streaplers och från början var man ett renodlat ”Popband”. Första stora framgången kom 1963 med låten ”Diggety doggety”.  Året därpå agerade man förband åt Beatles på Johanneshovs isstadion. 1966 övergick man till att spela mer renodlad dansmusik. Hitlåtarna kom en efter en. På sjuttiotalet invigde man sin egna grammofon studio ”Studio Bohus”. På skivfronten har man i stort sett släppt en ny skiva varje år sedan starten 59. 1995 fick man en av sina största framgångar med låten ”Till min kära” som trummisen Kjetil Granli sjunger. Den låten slog Svensktoppsrekord med 73 veckor på listan. Streaplers har genom åren fått en hel del utmärkelser. På väggarna hänger guldskivorna på rad. Idag räknas bandet som ett av de största i hela branschen. Överallt där de spelar drar de fulla hus, och de är som de själva sjunger ”Alltid på väg”. På senare år har de även gjort konsertspelningar för sittande publik. Men det är för den dansande publiken de helst vill spela upp. Genom åren bandet haft en rad olika kända sångare, bland annat Towe Widerberg, Bosse Möllberg och Ove Pilebo varav den sistnämnda gästade Stora Folkparksdansen 2014. Streaplers har varit med sedan starten av Stora folkparksdansen och är ett givet säkert kort.

Streaplers består av:
Kenny Samuelsson – gitarr och sång
Kjetil Granli – trummor och sång
Henrik Göransson – gitarr
Anders Larsson – klaviatur och sång
Per Lundin – bas

Streaplers hemsida | Streaplers på facebook | Streaplers på youtube


 

FLAMINGOKVINTETTEN
Denna grupp behöver ingen närmare och djupare presentation. Det är ett av fundamenten i Svensk dansmusik. Det hela startade 1960 i Partille. Från allra första början hette man ”Tutti frutti boys”, men sedan bytte man namn till Flamingokvintetten. Man ändrade lite på stilen började spela upp till dans för att på så sätt få fler spelningar. Det stora genombrottet kom 1966 med låten som Hasse Carlsson skrev ”Lilla Ann”. 1969 kom ”Hon är sexton år idag” och sen small det till ordentligt. På sjuttiotalet var man det överlägset största dansbandet och man banade väg för många andra band som började spela tack vare Flamingokvintetten. Många skivor har man sålt och många skivor har man också spela in, När man som mest produktiv blev det minst ett skivsläpp varje år. Guldskivor i massor har grabbarna hemma på väggarna. Bandet har genom åren fått flera utmärkelser. Guldklav som årets sångare har sångaren Hasse Carlsson tilldelats 2006 samt 2013. Man fick 2015 Juryns specialpris vid Dansbandsveckan i Malung. 2009 testade man ett nytt grepp konsertspelningar för sittande publik. Detta som slog väl och fyllde landets teaterscener. 2010 firade man femtio år som band och koras samma år till årets dansband. Än är inte sista bladet och historien skriven om Kvintetten. Det har varit med förr i Mariestad på Stora Folkparksdansen och återkommer på publikens begäran

Flamingkvintetten består av:
Hasse Carlsson – sång och gitarr
Dennis Janebrink – bas, och sång
Stefan Kardebratt – klaviatur, gitarr, dragspel och sång
Douglas Möller – gitarr och sång
Ulf Georgsson – trummor och sång

Flamingokvintettens hemsida | Flamingokvintetten på facebook | Flamingokvintetten på youtube


 

GUNNAR WALLMON
Gunnar Wallmon är musikern som är uppväxt i Hagfors. Efter att han tagit studenten, flyttade han till Karlstad och drömde om en framtid som språklärare. Men 21 år gammal fick han ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Det var att bli medlem i dansbandet Giggis från Mariestad. Sagt och gjort flyttade Gunnar ner till Mariestad där han även är bosatt idag. Sedan dess har det blivit en rad olika band för Gunnar såsom; Pauls orkester, Bosses Team från Mariestad, Beles från Alingsås Olle lindvalls från vargön utanför Vänersborg,och kanske det mest kända. Pelles. I Olle Lindwalls spelade Gunnar fram tills år 2000. Sedan dess är han sin egen orkester. Han åker runt och uppträdet med gitarr och sång till förinspelade musikbakgrunder. Han brukar skämtsamt kalla det  kompet för ” den japanska orkester”, eftersom prylarna är från Japan. På Café Holmen har Gunnar uppträtt många gånger och är en riktig kändis där. Repertoaren består av 50-60 tals musik blandat med dansbandsmusik från 70-talet fram till idag. Och vill man även ta sig en liten svängom finns det möjlighet till detta liksom att bara sitta ner och fika eller ta en öl och njuta av Gunnars härliga stämma.